در هر آشپزخانه ای از جمله آشپزخانه صنعتی رعایت نظافت و بهداشت اهمیت بسیار زیادی دارد زیرا به صورت مستقیم با سلامتی افراد در ارتباط می باشد. به همین دلیل اگر آشپزخانه صنعتی دارید و یا در آن جا کار می کنید بهتر است به ۱۰ نکته برای تمیز نگه داشتن آشپزخانه صنعتی که در ادامه ذکر می کنیم توجه داشته باشید و با Kmc steel همراه شوید.
۱. رعایت بهداشت فردی
همه کسانی که در آشپزخانه صنعتی رفت و آمد دارند و در تهیه مواد غذایی دست دارند باید نسبت به رعایت بهداشت فردی توجه کافی داشته باشند. بیشتر میکروب ها از طریق دست به مواد غذایی منتقل می شود به همین دلیل باید قبل از لمس مواد غذایی و ظروف و بعد از لمس آن ها دست ها را با آب داغ و صابون به خوبی بشویید و سپس با حوله به خوبی خشک شوند. در محیط آشپزخانه صنعتی باید از لباس های تمیز استفاده شود و برای جلوگیری از ریختن مو در مواد غذایی از کلاه استفاده کنید.
۲.حفظ نظافت لباس و پوشش
پوشش و لباس ها می توانند میکروب ها و باکتری های مختلف را از فضای بیرون به داخل آشپزخانه وارد کنند و سبب آلودگی مواد غذایی شوند. به همین دلیل نسبت به نظافت پوشش خود باید دقت لازم را داشته باشید. برای آن که بتوانید کوچکترین آلودگی را بر روی لباس مشاهده کرده و به سرعت برطرف نمایید، بهتر است از لباس های رنگ روشن استفاده نمایید.
۳. ذخیره کردن مواد غذایی به صورت اصولی و صحیح
مواد غذایی را باید به صورت اصولی و صحیح ذخیره کنید تا امکان سرایت آلودگی به آن ها جلوگیری شود. این کار علاوه بر حفظ سلامت مواد غذایی به تمیز نگه داشتن آشپزخانه شما کمک می کند و از منتشر شدن آن ها در مکان های مختلف آن جلوگیری می کند. در این صورت امکان پیدا شدن حیوانات موذی و حشرات نیز وجود نخواهد داشت.
۴. شستشوی صحیح و به موقع ظروف
برای هر آشپزخانه صنعتی داشتن ماشین ظرفشویی بسیار مهم و ضروری است زیرا ظروفی که کثیف می شوند عامل انتقال آلودگی به نقاط مختلف هستند به همین دلیل باید به سرعت و به صورت صحیح تمیز شوند. استفاده از مواد شوینده مناسب برای شستشوی ظروف لازم است و در تمیز نگه داشتن محیط آشپزخانه صنعتی نقش مهمی دارد.
۵. تهیه چک لیست روزانه نظافت آشپزخانه صنعتی
در آشپزخانه های صنعتی قسمت های مختلفی وجود دارد که هر کدام از آن ها با توجه به شرایطی که دارند باید در فواصل زمانی مناسبی نظافت شوند. به همین دلیل ما در Kmc steel پیشنهاد می کنیم برای آن که بتوانید به درستی به نظافت همه قسمت ها رسیدگی کنید، چک لیست روزانه، هفتگی و ماهانه تنظیم نمایید. در این صورت دیگر هیچ نقطه ای را برای نظافت از دست نخواهید داد. در چک لیست روزانه به موارد زیر رسیدگی نمایید:
تمیز کردن سینک ها
تمیز کردن دیوار ها
تمیز کردن دستگاه های مختلف مانند مایکروویو، تستر و …
تمیز کردن سطوح آماده سازی مواد غذایی
تمیز کردن لباس ها و حوله ها و …
تمیز کردن کف آشپزخانه
۶. تهیه چک لیست هفتگی نظافت آشپزخانه صنعتی
همانطور که گفتیم برای نظافت همه قسمت های آشپزخانه صنعتی خود بهتر است چک لیست تهیه کنید. یکی دیگر از انواع چک لیست هایی که نیاز دارید چک لیست هفتگی است. در چک لیست هفتگی نظافت این قسمت ها را بررسی کنید:
تمیز کردن فر، گاز و …
تمیز کردن شیر آلات سینک
تمیز کردن وسایل آشپزی مانند سرخ کن و …
شستشو و ضدعفونی کردن سردخانه
۷. تهیه چک لیست ماهیانه نظافت آشپزخانه صنعتی
یک سری از کارهای نظافتی را بهتر است هر ماه انجام دهید. برای رسیدگی به آن ها بهتر است چک لیست ماهیانه تنظیم نمایید. در این چک لیست به موارد زیر توجه داشته باشید:
تمیز کردن پشت وسایل
تمیز کردن کامل دیوار ها و سقف ها
تمیز کردن کامل دریچه ها و کانال های هود
تمیز کردن نگه دارنده روغن و چربی
تمیز کردن فریزر ها
با توجه به این چک لیست ها می توانید همیشه آشپزخانه صنعتی خود را تمیز نگه دارید.
۸. نگه داری وسایل در مکان مناسب خود
برای هر وسیله جای مشخصی را در آشپزخانه خود در نظر بگیرید. سعی کنید همیشه بعد از استفاده از وسایل، آن ها را در جای مناسب خود قرار دهید تا از بی نظمی و کثیف شدن محیط جلوگیری شود. علاوه بر این اگر هر وسیله ای در جای مشخصی باشد هر زمان که به آن ها نیاز داشته باشید می توانید به راحتی آن ها را پیدا کرده و استفاده نمایید.
۹. دور نگه داشتن سطل زباله
سطل زباله منبع آلودگی و میکروب است به همین دلیل باید آن را در فضایی به دور از محل آشپزی قرار دهید و به صورت مرتب و هر شب آن را خالی نمایید و سپس تمیز نمایید تا از انتقال میکروب و آلودگی به مواد غذایی و محیط آشپزخانه جلوگیری شود. با این کار می توانید همیشه مواد غذایی سالم به دست مشتریان خود برسانید.
۱۰. انتخاب مواد شوینده متناسب با سطوح مختلف
برای داشتن آشپزخانه ای تمیز و بهداشتی باید از مواد شوینده مناسبی استفاده نمایید. اما از آن جایی که در آشپزخانه های صنعتی وسایل مختلفی وجود دارد که جنس هر کدام از آن ها متفاوت می باشد باید از شوینده های مناسب با جنس آن ها استفاده نمایید تا ضمن تمیز و ضدعفونی کردن آن ها، از وارد کردن آسیب به آن ها جلوگیری شود. به همین دلیل انتخاب صحیح این مواد بسیار مهم است.
در این مقاله درباره تمیز کردن آشپزخانه های صنعتی صحبت کردیم و ۱۰ نکته مهم در این باره را ذکر کردیم. رعایت این نکات بسیار مهم است و در سلامتی افراد، کارکنان و مشتریان تاثیر گذار است و همچنین بر کیفیت مواد غذایی نیز موثر خواهد بود. به همین دلیل است که ما به رعایت این نکات اهمیت می دهیم. در صورتی که سوالی در این باره دارید و می خواهید اطلاعات بیشتری کسب کنید می توانید با کارشناسان ما در Kmc steel تماس بگیرید و راهنمایی های لازم را دریافت نمایید. ما به شما کمک می کنیم آشپزخانه صنعتی حرفه ای داشته باشید.