ساندویج از جمله غذاهایی است که محبوبیت بسیار بالایی در میان افراد دارد، بنابراین می توان گفت که راه اندازی یک ساندویچی کار عاقلانه ای است و می تواند برای شما درآمد زایی کند. اما برای افتتاح یک ساندویج فروشی موفق چه عواملی را باید در نظر گرفت؟
یکی از عوامل بسیاری مهم استفاده از تجهیزات راه اندازی ساندویچی(Sandwich Startup Equipment) است، تا شما بتوانید با ارائه ساندویچ های خوشمزه و با کیفیت مشتری های ثابت خود را به دست آورید.
کسب و کارهایی که با شکم رابطه دارند جزء کارهایی هستند که اگر به صورت اصولی و درست پیش بروند خیلی زود به بازدهی می رسند . فرقی نمی کند شما یک ساندویچی کوچک در کوچه و محله زندگی اتان راه بیاندازید یا یک رستوران و فست فود زنجیره ای با شعبات مختلف در سطح شهر داشته باشید ، با توجه به میزان هزینه ای که صرف می کنید می توانید زودتر از هر کار دیگری به نتیجه برسید . چرا که در حال حاضر خوردن غذا در بیرون از خانه به یک تفریح تبدیل شده است و با توجه شرایط اقتصادی که تفریحات دیگری مانند مسافرت رفتن و … کمتر شده است این تفریح به دلیل ارزان تر بودن بیشتر مورد توجه عموم مردم قرار گرفته است .
لازم بذکر است قبل از اینکه ساندویچی خود را راه اندازی کنید حتما به تحقیق و مطالعه در خصوص راه و روش موفق شدن و موفق ماندن بپردازید . مطمئن باشید همزمان با شما ، تعداد زیادی هستند که به فکر راه اندازی این شغل هستند و شما رقبای زیادی خواهید داشت . اما خوب است بدانید که طبق تحقیقات بیش از ۸۰ درصد این شغل در سال اول راه اندازی با شکست رو به رو می شود . لذا کسب آگاهی و استفاده از تجربیات موفقیت و شکست دیگران می تواند راه را برای شما هموارتر کند .
مراحل راه اندازی ساندویچی :
۱- انتخاب مکان مناسب برای ساندویچی :
اگر هدف شما از راه اندازی ساندویچی ، داشتن مشتریانی است که در سالن شما غذای خود را سرو کنند باید مغازه شما بزرگ باشد و حتما در اطراف آن جای پارک باشد . اما اگر در بین سایز مغازه ها مانند تعمیرگاه ها ، سوپر مارکت ، حوالی پارک و … باشید قطعا مشتریان بیشتری خواهید داشت .
۲- انتخاب نام ساندویچی
نام مغازه شما باید کوتاه ، بامعنی و مرتبط با کارتان باشد . شکل نوشتاری و نوع تلفظ آن نیز باید راحت باشد به گونه ای که به حافظه سپرده شود و در تبلیغات بتوان روی آن کار کرد .
۳- اخذ مجوزها
برای راه اندازی ساندویچی ، نیاز است از وزرات بهداشت گواهینامه و مجوزهای لازم را دریافت کنید . این کار را باید در ابتدای شروع کارتان انجام دهید تا در ادامه به مشکل برنخورید .
۴- آماده کردن منو
در منوی ساندویچی می توانید انواع ساندویچ ، برگر ، فلافل ، سیب زمینی سرخ شده ، قارچ سوخاری و …. را بگنجانید زیرا هر کدام از این غذاها مشتریان خود را دارند . متنوع بودن منو ، دست مشتری را برای انتخاب باز می گذارد و طیف بیشتری از مشتریان را جذب می کند .
۵- خرید تجهیزات ساندویچی
یکی از مهمترین مراحل راه اندازی ساندویچی ، انتخاب و خرید تجهیزات ساندویچی است . با توجه به منوی غذایی و هم چنین تعداد مشتریان برای هر غذا در هر وعده غذایی ، باید تجهیزات مناسب و پاسخگوی کارتان را تهیه نمایید .
۶- تامین مواد اولیه
خیارشور ، گوجه ،کاهو ، سوسیس ، کالباس ، پنیر پیتزا و …. مواد اولیه ی یک ساندویچی هستند . برخی از آن ها به دلیل تازه بودن باید روزانه تامین شوند و برخی دیگر می توانند هر چند وقت یکبار تهیه شوند . در هر صورت برای تهیه مواد اولیه مرغوب با قیمت مناسب می توانید با تامین کنندگان این مواد هماهنگ باشید .
۷- دکوراسیون ساندویچی
دکوراسیون ساندویچی به متراژ ، مکان و موقعیت مغازه شما ، منو و هم چنین سطح مشتریان شما بستگی دارد . اگر مغازه شما در دل بازار است و کارگران و صاحبان سایر مغازه ها مشتری اتان هستند یک نوع دکوراسیون لازم است و اگر در موقعیت اداری یا مراکز خرید هستید که اغلب خانواده ها یا جمع های دوستانه مشتری شما می شوند یک نوع دیگری از دکوراسیون باید طراحی شود .
۸- استخدام پرسنل ساندویچی
با توجه به بزرگی و کوچکی مغازه تان می توانید حداقل از ۲ پرسنل به بالا داشته باشید . اگر تعداد مشتریان شما زیاد باشد قطعا برای آماده سازی ، پخت ، شستشوی ظروف و هم چنین ارسال باید تعداد بیشتری پرسنل استخدام کنید .
۹- دلیوری و تحویل غذا
چنانچه علاوه بر سرویس دهی به مشتریان داخل سالن ، سفارش غذای بیرون بر را هم در برنامه دارید . باید به فکر تهیه موتور ، جعبه غذا و بسته بندی های مناسب باشید .
۱۰- تبلیغات ساندویچی
پس از مراحل فوق ، برای به ثمر نشستن هزینه ها و سختی هایی که برای راه اندازی ساندویچی داشته اید باید به تبلیغات بپردازید . استفاده از فضای مجازی و محیطی به فروش بیشتر شما کمک می کند . در کنار تبلیغات می توانید از آفرهای دیگری مانند ارسال رایگان ، تخفیف برای سالاد و نوشابه در صورت خرید تا یک مبلغ مشخص و …. در نظر بگیرید .
با توجه به اینکه در چه نقطه ای از سطح شهر هستید و چه بازار هدفی را برای خود در نظر گرفته اید باید مراحل فوق را در راه اندازی ساندویچی در نظر بگیرید . در ادامه این مقاله قصد داریم به معرفی تجهیزات ساندویچی بپردازیم .
تجهیزات ساندویچی :
منوی غذایی ، تعداد مشتریان و نوع سرویس دهی شما بر روی لیست تجهیزات ساندویچی شما تاثیر می گذارد . مثلا اگر خدمات شما مانند فلافل مامان جون به صورت سلف سرویس ارائه می شود نیاز به کانتر سرد یا سالاد بار است ولی اگر ساندویچ ها توسط پرسنل شما آماده می شوند جهت سهولت و تسریع می توانیداز تاپینگ پیتزا و ساندویچ استفاده کنید .
منوی ساندویچی می تواند شامل موارد زیر باشد :
- رست بیف
- الویه
- همبرگر
- سوسیس
- هات داگ
- فیله مرغ
- ژامبون
- قارچ سوخاری
- سیب زمینی سرخ شده
- انواع پیتزا و مینی پیتزا
- مرغ بریان
- و …….
برای آماده سازی و پخت هر کدام از آیتم های منوی فوق نیاز به تجهیزات فست فود متفاوتی است . در ادامه معرفی اجمالی از تجهیزات مورد نیاز برای یک ساندویچی خواهیم داشت :
۱- بخش آماده سازی ساندویچ
- خمیر پهن کن
- چرخ گوشت صنعتی رومیزی
- چرخ گوشت صنعتی ایستاده
- تخته کار چوبی
- همبرگر زن صنعتی
- دستگاه کالباس بر
- دستگاه یخ ساز صنعتی
- دستگاه مرینیتور
- پمپ سس
- دستگاه خمیر گیر و میکسر
- خلال کن ( اسلایسر صنعتی )
- میز کار استیل
- میز خمیر و وردنه
- میز دورچین
- میز بردینگ
- تاپینگ پیتزا و ساندویچ
- فریزر میز کاری
۲- بخش پخت ساندویچ
- فر پیتزا ریلی
- فر پیتزا صندوقی
- دستگاه کباب ترکی رومیزی یا دونر کباب
- دستگاه کباب ترکی ایستاده یا دونر کباب
- اجاق گاز صنعتی خطی تمام استیل
- اجاق گاز صنعتی ۳ شعله فردار
- اجاق گاز رومیزی صنعتی
- گریل و گریدل رومیزی
- گریدل ( تابه ) تخت
- گریل میکس ( گریل و گریدل ) پایه دار
- یخچال زیر گریل کشودار
- دستگاه سرخ کن سیب زمینی – MBM
- سرخ کن کنتاکی هنی پنی – Henny penny
- دستگاه اسنک
- وافل ساز صنعتی ( وافل پز صنعتی )
- دستگاه پنی نی ( ساندویچ ساز صنعتی )
- کرپ ساز صنعتی ( کرپ پز صنعتی )
- چاقو کباب ترکی برقی و شارژی
- هود صنعتی آشپزخانه
۳- بخش نگهداری ساندویچ
- یخچال ویترینی
- یخچال صنعتی
- فریزر میز کاری
- شوتینگ سیب زمینی و ساندویچ
- گرمخانه شیشه ای ( ویترینی )
- گرمخانه رومیزی شیشه ای ( ویترینی )
- میز نان ( میز پنی نی ) تمام استیل
- کابینت زمینی استیل
- قفسه استیل
- دستگاه استریل چاقو ( UV – فرابنفش )
۴- بخش شستشو
- وان شستشوی استیل
- سینک ظرفشویی صنعتی
- کابینت آبچکان
- کابینت دیواری استیل
- ترولی آبچکان
- ماشین ظرفشویی صنعتی
- میز ورود و خروج ماشین ظرفشویی صنعتی